ua en ru

Авіакомпанії РФ попередили про можливе припинення чартерів у Туреччину, - джерело

Авіакомпанії РФ попередили про можливе припинення чартерів у Туреччину, - джерело Фото: у Росії знову можуть призупинити чартери в Туреччину

У розісланому російським авіакомпаніям повідомленні зазначається "складна внутрішньополітична ситуація" в Туреччині

Російські авіакомпанії сповістили про можливе припинення чартерних рейсів з Туреччиною. Про це повідомило інформоване джерело, передає "Інтерфакс".

"Отримане попередження про можливість тимчасового припинення виконання чартерних рейсів російських авіакомпаній в аеропорти Туреччини", - сказав співрозмовник агентства.

Зі слів ще одного джерела видання в авіаційній галузі, відповідне повідомлення було розіслане авіакомпаніям за підписом заступника голови Федерального агентства повітряного транспорту РФ.

Він стверджує, що у повідомленні зазначається "складна внутрішньополітична ситуація" в Туреччині, а перевізникам рекомендовано вжити заходів під час планування існуючих чартерних програм.

Зазначимо, що після інциденту з російським бомбардувальником Су-24, збитим ВПС Туреччини 24 листопада 2015 року, з кінця листопада 2015 року до 28 серпня 2016 авіасполучення між Росією і Туреччиною вже обмежувалося: авіакомпанії двох країн виконували лише регулярні рейси, тоді як чартерні були заборонені.

Нагадаємо, раніше у Туреччині заявили, що Росія повинна припинити відстоювати позицію, згідно з якою чинний президент Сирії Башар Асад має залишатися при владі.