ua en ru

У Air France оцінили збитки від страйку співробітників у 300 млн євро

У Air France оцінили збитки від страйку співробітників у 300 млн євро Фото: страйк (revolutionpermanente.fr)

У компанії підготували угоду про підвищення зарплати співробітникам, вона буде обговорюватися до травня

В авіакомпанії Air France оцінили збитки, які компанія понесла у зв'язку зі страйками співробітників, у 300 мільйонів євро. Відповідну заяву опубліковано на сайті авіакомпанії.

"З 22 лютого 2018 року Air France зіткнулася з 11 днями страйку з вимогою підвищення заробітної плати, загальний фінансовий удар якого склав приблизно 300 млн євро", - наголошується у заяві.

У компанії повідомили, що 16 квітня керівництво підготувало угоду про збільшення заробітних плат співробітників на 7% протягом чотирьох років, а також індивідуальне підвищення. Усі співробітники отримають звернення гендиректора, в якому Жан-Марк Жанайяк запитує, чи згодні вони на умови, викладені в документі.

В авіакомпанії з 24 квітня по питанню підвищення зарплат будуть проводитися анонімні консультації, а результати голосування серед співробітників будуть оприлюднені 4 травня.

Нагадаємо, у понеділок, 23 квітня, Air France скасувала 25% рейсів через черговий масовий страйк співробітників. Вказувалося, що це десятий день страйку за останні два місяці.

Відзначимо, що станом на 11 квітня, страйки пілотів, бортпровідників та наземного персоналу Air France обійшлися авіакомпанії в 200 мільйонів євро (247 мільйонів доларів).