ua en ru

Ахметов, Коломойський і Злочевський стали найбільшими платниками податків в 2016

Ахметов, Коломойський і Злочевський стали найбільшими платниками податків в 2016 Ахметов, Коломойський і Злочевський стали найбільшими платниками податків в 2016

Компанії трьох бізнесменів сплатили понад 40 млрд гривень у вигляді податків і зборів

З сотні найбільших платників податків країни в 2016 році найбільше сплатили до держскарбниці бізнеси Ріната Ахметова, Ігоря Коломойського та Миколи Злочевського. Про це свідчать дані рейтингового проекту офіційного видання Державної фіскальної служби (ДФС) "Вісник. Рейтинг".

Зокрема, згідно з даними "Вісника", сумарно компанії трьох бізнесменів сплатили понад 40 млрд грн у вигляді податків і зборів до бюджету України в 2016 році.

alt

"Ми не тільки забезпечуємо країну газом внутрішнього видобутку, сприяючи зміцненню незалежності нашої держави, але ми також максимально відкрито ведемо свою діяльність і виконуємо всі свої зобов'язання перед державним і місцевими бюджетами. Це соціальна функція будь-якого бізнесу, що сприяє довірчим відносинам між державою і суспільством", – заявив президент Burisma Group Микола Злочевський.

За його словами, Burisma Group оголосила 2017-й роком реалізації програми "Стратегія мільярдів", яка передбачає мільярди інвестицій в країну, мільярди податків у бюджет і мільярди видобутку природного газу.

Відзначимо, минулого тижня відбувся аукціон із закупівлі газу "Укртрансгазом" через систему публічних закупівель ProZorro. Переможцями торгів стали п'ять компаній, серед яких Енерго-сервісна компанії "ЕСКО-ПІВНІЧ", найбільше операційне підприємство Burisma Group.

За даними прес-служби Burisma, саме "ЕСКО-ПІВНІЧ" запропонувало найнижчу ціну "Укртрансгазу" порівняно з іншими державними та приватними компаніями – 1 лот за 1,29 млрд грн порівняно з 1,35 млрд грн від "Еру Трейдинг" або 1,37 млрд грн від "Нафтогаз України". У Burisma Group впевнені, що пропозиція компанії дозволила зекономити державному "Укртрансгазу" майже 100 млн грн і направити ці кошти на інвестпроекти або соціальні потреби.

"Burisma Group має намір і далі брати участь в аукціонах, пропонуючи оптимальні умови і сприяючи розвитку відкритої конкуренції на українському ринку", – зазначив Злочевський.