ua en ru

Агросектор України є пріоритетом для банківського кредитування, - учасники ринку.

Агросектор України є пріоритетом для банківського кредитування. Про це повідомили учасники круглого столу «Коли повернеться кредитування?», передає кореспондент РБК-Україна.

Як зазначила начальник департаменту кредитних операцій VAB Банку Наталія Лаврик, зараз фінансується не тільки програми поповнення обігових коштів для аграріїв, але і інвестиційне фінансування. Зокрема, закупівля сільгосптехніки і устаткування. "Агросектор є сектором з високою обіговістю коштів, тому банки кредитують цей бізнес більш охоче", - зазначила Н.Лаврик.

За словами директора департаменту розвитку корпоративного бізнесу «Індекс-банка» Лариси Бондарьової, кредитування агросектору декілька зупиняє питання, чи буде прийняте Кабміном України рішення про компенсацію кредитних ставок аграріям.

За словами директора департаменту розвитку малого і середнього бізнесу Universal Bank Олексія Саливона, окрім агросектору, сприятливими для кредитування також є харчопром, торгівля автозапчастинами, фармацевтика, виробництво товарів народного споживання і бензину. Несприятливими є будівництво і виробництво будматеріалів.