ua en ru

Агросектор України готовий до підписання УА з ЄС, - П'ятницький

Україна зробила всі необхідні кроки в економічній сфері для підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Зокрема, на сьогоднішній день український аграрний сектор вже реально працює на європейському ринку, тому є прикладом для підприємств інших галузей, заявив урядовий уповноважений з питань євроінтеграції Валерій П'ятницький.

«Для українського аграрного бізнесу це не якась новація, європейські вимоги для них вже сьогодні є реальністю, з якою вони працюють. І очевидно, що ми, українські споживачі, від цього тільки виграємо. Якщо виробник працює за європейськими стандартами, то він їх використовує універсально, а не вибірково», - зазначив П'ятницький.

Тому вітчизняні виробники, які прагнуть вивести свою продукцію на ринок Європи, повинні орієнтуватися на відповідний досвід українських аграрних підприємств. Так, ряд заходів передував отриманню права на експорт продукції українського птахівництва на європейський ринок. Зокрема, підприємства реалізували цілий комплекс необхідних технологічних новацій, забезпечили випуск продукції за певними стандартами, пройшли відповідний аудит. Також важливу роботу провела державна ветеринарна служба.

Нагадаємо, міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк неодноразово зазначав, що вітчизняні підприємства АПК активно нарощують обсяги торгівлі з Євросоюзом. А підписання Угоди з ЄС дозволить значно збільшити експорт готової продукції до країн Європи.