ua en ru

Агропромисловий комплекс формує український експорт, - МінАП

Агропромисловий комплекс формує український експорт, - МінАП Фото: АПК (pixabay.com)

Український експорт до Євросоюзу зріс на 40% у порівнянні з 2016 роком, зазначили в Мінагрополітики

Агропромисловий комплекс (АПК) формує український експорт. Про це заявила заступник міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева під час круглого столу "Чи здатний вітчизняний АПК надати поштовх українській економіці", передає кореспондент РБК-Україна.

"На сьогоднішній день АПК вже дає поштовх розвитку України. Аграрний сектор є галуззю, де з'являються нові віяння як органічне сільське господарство, зелений туризм. Аграрний сектор є експортоформуючою галуззю України. Іде тенденція до щільного взаємозв'язку АПК з іншими секторами", - сказала Трофімцева.

Вона додала, що український експорт до Євросоюзу зріс на 40% у порівнянні з 2016 роком.

"Порівняно з 2016 роком наш експорт до ЄС зріс на 40%. Двостороння торгівля зростає. Але є другий важливий аспект: за два роки руху в напрямку ЄС основним набуттям є зміна ментальності ведення бізнесу", - зазначила Трофімцева.

Заступник міністра вказала на ріст українського агробізнесу.

"Нам асоціація дає і буде давати серйозний поштовх у розвитку відносин з іншими економічними проектами. Україна зараз набагато швидше відходить від радянських практик", - заявила Трофімцева.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман зазначив, що проект державного бюджету на 2018 рік передбачає підтримку вітчизняного АПК в сумі 7,3 млрд гривень.