ua en ru

Агропродукція становила 35-37% українського експорту в 2014 р., - Павленко

Аграрна продукція склала 35-37% українського експорту в 2014 р. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, з початку року позитивне сальдо зовнішньої торгівлі агропродукцією зросла на 19%.

"У минулому році позитивне сальдо зовнішньої торгівлі у нас було 10,6 млрд дол. США - це у нас найбільший показник за всю історію незалежної України. З початку поточного року позитивне сальдо збільшилося на 19%, а частка експорту агропродукції досягла 35-37% від загального обсягу експорту", - сказав він.

Міністр зазначив, що вперше третина українського експорту склала виручка від аграрної галузі.
"Вперше в історії України в 2014 р. кожен третій долар валютної виручки був зароблений працею наших аграріїв, тобто третину нашого експорту - це виручка, яка йде від аграрної галузі",- заявив Павленко.

Він додав, що всупереч кризі, Україна практично не відстає від торішніх темпів виробництва сільськогосподарської продукції.

"Незважаючи на кризові явища, галузь практично не відстає від торішніх темпів виробництва... Україна є лідер ринку з експорту олії - № 1, зерна - №2, курятини - №7", - заявив Павленко.

Нагадаємо, за словами Павленка, навантаження на аграрну галузь до 2015 р. збільшилася на 30 млрд грн.