ua en ru

В агрохолдингу "Мрія" заявили про загострення ситуації навколо земельних активів компанії

В агрохолдингу "Мрія" заявили про загострення ситуації навколо земельних активів компанії Фото: Сергій Ігнатовський

Агрохолдинг "Мрія" прокоментував ситуацію навколо своїх земельних активів

В агрохолдингу "Мрія" немає конфлікту з фермерами, а є новий виток конфлікту з колишніми власниками і менеджерами компанії. Про це в коментарі журналістам заявив директор з юридичних питань агрохолдингу "Мрія" Сергій Ігнатовський.

Зокрема, він розповів, що йдеться про частину активів, "незаконно виведених з агрохолдингу в момент дефолту і повернутих "Мрії" у судовому та інших передбачених законом порядках".

"На момент повернення "Мрії" прав на ці землі, їх більша частина була перепродана на адресу третіх осіб. Ми провели переговори з "тимчасовими власниками цих ділянок і спробували спільно знайти рішення, яке влаштувало б обидві сторони. На жаль, досягти компромісу вдалося не з усіма. Зараз, в момент збору урожаю, ситуація загострилася. Ми бачимо, що нею скористалися наші давні опоненти – колишні власники і менеджери "Мрії", які об'єднали навколо себе кількох покупців подібних "спірних" земель. Я припускаю, що кінцева мета такої стратегії – переконати громадськість у тому, що наша компанія – злісний рейдер, який ображає маленьких чесних фермерів", - заявив Ігнатовський.

Він підкреслив, що конфлікту між працюючими за законом фермерами і "Мрією" немає, а є "новий виток старого конфлікту між компанією і її колишніми власниками та керівництвом, які цю компанію обікрали".

"Всі ці землі, навколо яких наші опоненти намагаються роздути скандал, це не окремі 360 га в Білогірському районі, 183 га в Тернопільському і т. д., а частини однієї великої проблеми – незаконного виведення земельного банку "Мрії" в момент дефолту", - додав він.