ua en ru

В агрохолдингу Бахматюка чекають покращень у міжнародній торгівлі після візиту президента в Малайзію та Індонезію

В агрохолдингу Бахматюка чекають покращень у міжнародній торгівлі після візиту президента в Малайзію та Індонезію

В результаті домовленостей, досягнутих під час візиту президента Петра Порошенка в Малайзію та Індонезію, українські агрохолдинги можуть розширити ринки збуту продукції. Про це пише Дмитро Козаченко у статті "Нагодувати азіатських тигрів" на українських ЗМІ.

"Ми сподіваємося, що візит президента України в країни Південно-Східної Азії принесе розуміння держав-партнерів, що військові дії в східних областях України не впливають на роботу підприємств в інших областях, а можливість прийняття Петром Олексійовичем резолюцій про ведення особливих режимів торгівлі на міждержавному рівні прискорить початок співпраці між виробниками та споживачами", - розповіли виданню в агрохолдингу "Авангард", що входить до групи компаній Ukrlandfarming Олега Бахматюка


Видання уточнює, що співпраця українських аграріїв з імпортерами із країн Південно-Східної Азії почалося досить давно. В експортній стратегії власника Ukrlandfarming Олега Бахматюка трикутник Індонезія-Малайзія – Сінгапур посідає одне з пріоритетних місць. Країни купують українську пшеницю, насіння анісу, коріандру, фенхелю, кмину, соняшникову та соєву олію, сушені бобові овочі, борошно, крохмаль і сухі яєчні продукти.

При цьому в останні місяці експорт пшениці в Індонезію виріс у 53 рази, а яєчної продукції – в два рази. "Авангард" в минулому році експортував в "азійський трикутник" майже 2 тисячі тонн яєчних продуктів. Експорт компанії в Таїланд збільшився вдвічі.

Ринки країн Південно-Східної Азії мають значний потенціал і за іншими напрямами української продукції, але для розширення ринків її збуту потрібна більш тісна міждержавна взаємодія, зазначає видання.

"Наші міністерства закордонних справ, економрозвитку і агрополітики повинні консолідувати зусилля для зменшення або взагалі скасування імпортного мита на продукцію українського виробництва та спрощення процедури отримання дозвільних документів. Це також допомогло б створити імідж України як держави з невичерпним потенціалом у сфері сільського господарства", - цитує видання Олександра Руденка, директора з розвитку бізнесу холдингу UkrLandFarming.

Як повідомлялося, в ході офіційного візиту президента України Петра Порошенка в Малайзію та Індонезію відбулися двосторонні бізнес-форуми, а також підписані меморандуми про співпрацю в аграрній сфері. Зокрема, 5 серпня 2016 року відповідний документ підписали міністри аграрної політики України та Індонезії.