ua en ru

Агрохолдинг "Мрія" не потребує термінового продажу, - гендиректор

Агрохолдинг "Мрія" не потребує термінового продажу, - гендиректор Фото: Саймон Чернявський

Гендиректор прокоментував бажання ряду компаній купити активи агрохолдингу

Агрохолдинг "Мрія" не потребує термінового продажу. Про це заявив генеральний директор "Мрія Агрохолдинг" Саймон Чернявський в інтерв'ю одній з газет, коментуючи пропозицію компанії "Кернел" та інших компаній, які поки не озвучуються, придбати активи агрохолдингу.

"Ні для кого не секрет, що наші кредитори виявилися акціонерами "Мрії" абсолютно випадково, це не було їхньою метою. З самого початку вони відкрито заявляли про те, що мають намір реструктуризувати компанію і шукати якийсь стратегічний вихід, в тому числі через IPO або продаж. Але компанія поки не реструктурована, тому говорити про купівлю корпоративних прав неможливо: купувати "токсичні" юрособи з безліччю арештів і нереструктурованих кредитів, як мінімум, ризиковано", - зазначив гендиректор.

Він також підкреслив, що будь-яка операція складна з точки зору юридичної реалізації і може затягнутися в часі, тому питання не тільки в сумі, але й у механізмі оплат, відкладальних умов, ризиках.

За словами Чернявського, кредитори пропозиції розглянули і відхилили. "Ми в принципі не очікували подібних пропозицій. Ми не шукали покупців. Що б не відбувалося, "Мрія" в нинішній конфігурації добре себе почуває, повністю готова до сезону, впевнено йде шляхом реструктуризації і повернення боргів. Все за планом", - коментує СЕО "Мрії".

При цьому, він зазначив, що після додаткових переговорів було прийнято рішення дозволити потенційним покупцям провести аудит активів "Мрії" для розуміння можливого предмета потенційної угоди.

"Так, ми в процесі переговорів, але виробничі та інші плани компанії від цих переговорів ніяк не залежать, - підкреслює Чернявський. - Ми починаємо сезон з фінансовим забезпеченням, з новою організаційною структурою і з більшою впевненістю, ніж 12 місяців тому. Як би ці переговори не розвивалися, ми будемо працювати в цьому сезоні в плановому режимі".