ua en ru

Агрохолдинг МХП придбав російський "Воронеж Агро Холдинг"

"Миронівський хлібопродукт" (МХП) придбав російський "Воронеж Агро Холдинг". Про це йдеться в повідомленні компанії на Лондонській фондовій біржі.

Ціна угоди не розкривається.

Згідно з повідомленням, дане придбання збільшує земельний банк МХП на 40 тис. га (60% знаходяться у власності), ємності зберігання на 200 тис. кв. м зерносховищ, а також парк сільськогосподарської техніки.
"Наша середньострокова мета - це підвищення ефективності активів в Росії, що дозволить збільшити загальні фінансові результати компанії", - сказав власник агрохолдингу Юрій Косюк.

Нагадаємо, раніше Антимонопольний комітет України (АМКУ) надав дозвіл компанії Raftan Holding Limited на придбання частки в статутному капіталі ТОВ "Бориспіль Агро Холдинг".

Компанія Raftan Holding Limited зареєстрована на Кіпрі і управляє корпоративними правами ВАТ "Миронівський хлібопродукт" (МХП).

"Миронівський хлібопродукт" - вертикально-інтегрована компанія, один з найбільших виробників продуктів з домашньої птиці в Україні (в Україні представлена брендами "Наша Ряба", "Легко!").

Близько 66% акцій МХП належать Юрію Косюку (через WTI Trading Limited), решта 34% перебувають у вільному обігу на Лондонській фондовій біржі.