ua en ru

Агрохолдинг Avangardco припиняє роботу підприємств на Донбасі

Агрохолдинг Avangardco IPL ухвалив рішення про закриття половини своїх виробничих потужностей на cході України через ризики терористичних атак, а також непередбачуване протистояння угрупувань бойовиків між собою, що зробило неможливою роботу підприємств компанії на території Луганської та Донецької областей. Про це йде повідомляє прес-служба компанії.

Згідно з повідомленням, ухвалено рішення про закриття птахофабрики та підприємства із дорощування молодняку "Червоний прапор" (с. Червоний прапор Перевальського р-ну Луганської обл.), а також птахофабрики "Інтербізнес" (с. Берестове Артемівського р-ну Донецької обл.) у зв'язку з неможливістю працювати в умовах постійних ризиків, пов'язаних із діяльністю терористів самопроголошених "Луганської народної республіки" та "Донецької народної республіки".

"Вказані птахофабрики є одними із найбільших підприємств холдингу. На кожній фабриці на утриманні перебуває до 1,5 млн поголів'я курей, що сукупно становить до 10% від усього поголів'я", - повідомили в прес-службі.

В компанії повідомили, що виробничі потужності підприємств щодня піддаються ризикам розкрадання сировини та поголів'я, зовнішнього втручання в роботу технологічного обладнання, угону автомобілів з боку бойовиків.
За таких умов агрохолдинг не може гарантувати безпеку співробітникам фабрики, а також забезпечити безперервність технологічного процесу, постачання кормів та поновлення поголів'я, проведення епідеміологічних заходів і стабільне відвантаження продукції клієнтам.
Також в прес-службі повідомили, що працівникам фабрик запропоновано працевлаштування на інших підприємствах.

Нагадаємо, у ніч на 6 жовтня 2014 р. терористи ЛНР захопили всю техніку та обладнання, а також автотранспорт на території та у власності ПАТ "Птахогосподарство "Червоний прапор". Як стало відомо від керівництва підприємства, у ЛНР заявили про націоналізацію всього майна птахофабрики.