ua en ru

Аграрний сектор Вінницької області потребує підтримки, - Олександр Шепелєв

Розвиток сільського господарства у Вінницькій області необхідно активно підтримувати, вважає народний депутат України, член комітету Верховної Ради України з питань фінансів, банківської діяльності, податкової і митної політики Олександр Шепелєв.

На його думку, для цього доцільно прийняти відповідну державну програму

"Вінницька область є найважливішим сільськогосподарським регіоном країни, займає лідируючі позиції у виробництві зернових культур, овочів і цукрового буряка. Питома вага сільського господарства у ВВП області перевищує 40%. І це не межа, але для подальшого нарощування виробництва сільськогосподарської продукції необхідна програма фінансової підтримки й модернізації агропромислового комплексу Вінницькій області", - заявив Шепелєв.

На його думку, високорозвинена сільськогосподарська галузь створює передумови для масштабних інвестицій у розвиток харчової промисловості Вінницької області.

Читайте також: Не можна допустити подальшого погіршення рівня життя вінничан, - Шепелєв

При цьому нардеп вважає, що проблеми розвитку сільського господарства України повинні бути пріоритетними для нового парламенту.

"Упевнений, що до питання слід підійти максимально широко: необхідно комплексне реформування аграрного сектора, яке повинне вивести сільськогосподарську галузь України в число світових лідерів", - повідомив Шепелєв.

Нагадаємо, Олександр Шепелєв балотується до Верховної Ради як кандидат по одномандатному виборчому округу №13 (Вінницька область).