ua en ru

Аграмунт оскаржує резолюцію, яка уможливила його зміщення з посади голови ПАРЄ

Аграмунт оскаржує резолюцію, яка уможливила його зміщення з посади голови ПАРЄ Фото: Педро Аграмунт (coe.int)

Аграмунт подав заяву в орган, який не має повноважень робити ревізію резолюцій ПАРЄ, заявив Ар'єв

Президент Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) подав заяву в Арбітражний комітет РЄ стосовно незаконності резолюції ПАРЄ, яка уможливила його зміщення з посади голови організації. Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка", голова постійної делегації України в Парламентській асамблеї Ради Європи Володимир Ар'єв.

"Аграмунт подав заяву в Арбитражний комітет Ради Європи щодо незаконності резолюції ПАРЄ, яка відкрила шлях до усунення його з посади президента ПАРЄ. Цікаво, що цей орган не має повноважень робити ревізію резолюцій ПАРЄ, але вочевидь метою є інше - подальша колотнеча в Раді Європи, яка вигідна зараз Росії. Остання навіть відмовилася платити внески в організацію, чим вчергове довела, що не збирається виконувати не тільки ціннісних, а й технічних зобов'язань. Цей факт, до речі, обурив багатьох в РЄ", - написав Ар'єв.

До свого допису народний депутат додав фото звернення російського Міністерства закордонних справ, у якому відомство повідомляє про рішення призупинити виплату внесків у бюджет Ради Європи.

Педро Аграмунт подав заяву в Арбитражний комітет Ради Європи щодо незаконності резолюції ПАРЄ, яка відкрила шлях до усун...

Опубліковано Volodymyr Ariev 4 вересня 2017 р.

Нагадаємо, 28 червня віце-президент ПАРЄ Георгій Логвінський, який тимчасово заміщає голову асамблеї після виключення Педро Аграмунта з групи Європейської народної партії, повідомив, що в Парламентській асамблеї Ради Європи запускають процедуру обрання нового голови асамблеї.