ua en ru

Агентів ФБР відкликали з-за кордону після секс-вечірок, - WSJ

Агентів ФБР відкликали з-за кордону після секс-вечірок, - WSJ Ілюстративне фото (facebook.com.ruherald)

Після того, як Мін'юст висунув звинувачення проти ряду їх агентів, співробітники були відкликані у Вашингто

Ряд співробітників Федерального бюро розслідувань (ФБР), які працюють у країнах Азії, були відкликані в США через розслідування, яке веде стосовно них Міністерство юстиції. Про це передає РБК-Україна з посиланням на WSJ.

За даними джерел видання, які працювали щонайменше півдюжини міст Південно-Східної Азії агентів підозрюють у тому, що вони брали участь у вечірках з повіями. В чому їх звинувачує Мін'юст, який веде розслідування, і про які саме країни йдеться, видання з'ясувати не змогло.

У ФБР у відповідь на запит видання заявили, що після того, як Мін'юст висунув звинувачення проти ряду їх агентів, співробітники були відкликані в Вашингтон, а на їх місце планують призначити нових.

"Всі співробітники ФБР дотримуються найвищих стандартів поведінки, і звинувачення щодо будь-якого співробітника сприймаються організацією дуже серйозно", - заявили в ФБР.

У свою чергу Мін'юст США відмовився від коментарів виданню.

Зазначимо, раніше поведінку і моральний вигляд співробітників ФБР були предметом широкого обговорення після скандалу з особистим листуванням співробітників відомства Пітера Стржока і Лізи Пейдж: крім того, що у них був роман, Стржок і Пейдж грали важливу роль в розслідуванні про неналежне використання особистого поштового сервера Хілларі Клінтон під час її перебування держсекретарем США, а також у розслідуванні про втручання Росії у вибори в США

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп вирішив відкласти питання відставки заступника голови Мін'юсту Рода Розенстайна, який курує "російську справу".