ua en ru

У Африне нейтралізовані 1369 терористів і знищені 15 об'єктів

У Африне нейтралізовані 1369 терористів і знищені 15 об'єктів Фото: турецький літак F4E Phantom II (flickr.com/defenceimages)

З початку операції "Оливкова гілка"

З початку операції "Оливкова гілка" на північному заході Сирії знешкоджені 1369 терористів. Про це повідомляє в понеділок Anadolu Agency посилаючись на Генштаб ЗС Туреччини.

Зокрема, в повідомленні йдеться, що в результаті авіаударів були знищені 15 об'єктів терористів PKK/KCK/PYD-YPG і ДЕАШ (ИГИЛ), у тому числі сховища, склади з боєприпасами і вогневі точки.

Після виконання поставлених завдань, всі літаки повернулися на базу.

Як повідомляють джерела в регіоні, напередодні в ході операції було знешкоджено 103 терориста.

Раніше повідомлялося, що в 17:00 20 січня почалася операція "Оливкова гілка" по очищенню сирійського району Афрін від терористів PYD/PKK.

Метою дій ЗС Туреччини на північному заході Сирії є знищення терористів і об'єктів терористичних структур. Також повідомляється, що турецька армія робить все можливе для мінімізації шкоди мирному населенню району Афрін.

У липні 2012 року режим Башара Асада здав без бою Афрін терористам PYD/PKK. Після цього Афрін перетворився в один з активних центрів терористичної діяльності в регіоні.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, 10 лютого, Туреччина у ході військової операції в сирійському Африне за добу знищила 79 бойовиків, а також 36 об'єктів терористів.