ua en ru

Африканське вугілля, закуплене раніше, буде використане Україною, - Демчишин

Африканське вугілля, закуплене раніше, буде використане Україною, - Демчишин

Україна повинна використовувати африканське вугілля, за яке вже сплачені гроші. Про це сьогодні в ході брифінгу повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, передає кореспондент РБК-Україна.

"У моєму розумінні, той обсяг, за який проведено передоплати, його треба використовувати тому, що вугілля принципово немає. Гроші вже сплачені, і зараз втрачати ті передоплати, які вже були зроблені, напевно, зовсім нелогічно", - заявив Демчишин.

При цьому він також зазначив, що якість наступних партій може бути вже іншою.

Як повідомили сьогодні в Генпрокуратурі, директор ДП "Укрінтеренерго" затриманий у справі про закупівлі вугілля у Південно-Африканської Республіки.

Нагадаємо, у вересні Кабінет міністрів України уклав угоду з Південно-Африканською Республікою на поставку 1 млн т вугілля.

Екс-міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан 10 листопада побував у головному слідчому управлінні Генпрокуратури. Там він дав свідчення, зокрема, щодо закупівлі Україною вугілля в ПАР.

Нагадаємо, перші 84,2 тис. т вугілля з ПАР прибули в Україну 23 жовтня. Друге судно з 79 тис. т вугілля з ПАР прибуло в Україну 30 жовтня. 9 листопада 2014 р., з ПАР прибуло третє судно Bottiglieri Challenger з енергетичним вугіллям антрацитної групи об'ємом близько 85 тис. тонн. 11 листопада компанія Steel Mont відмовилася підписувати нову угоду на постачання вугілля з компанією "Укрінтеренерго".