ua en ru

AFP: Асад має намір відвоювати всю територію Сирії

AFP: Асад має намір відвоювати всю територію Сирії Фото: Башар Асад

Бої проти повстанців можуть тривати "довго"

Уся територія Сирії має перейти під контроль урядових військ. Про рішучу готовність до цього заявив президент Сирії Башар Асад в інтерв'ю інформагенції AFP.

"Не логічно казати, що є така частина нашої землі, від якої ми відмовимося", - зазначив він.

Водночас Асад визнав, що бої проти повстанців можуть тривати "довго". За його словами, головна мета наступу сирійських урядових військ на півночі країни поблизу міста Алеппо - це відрізати доступ повстанців від турецького кордону.

"Головна битва точиться за блокування дороги між Алеппо та Туреччиною, адже Туреччина - головний канал для забезпечення терористів", - заявив президент Сирії.

При цьому Асад вбачає певний ризик, якщо Саудівська Аравія чи Туреччина розпочнуть наземну військову операцію на території Сирії. Він визнав, що хоч і "не виключає" таку інтервенцію, проте заявив, що його збройні сили, "певна річ, протистоятимуть їй".

Попри це глава воюючої Сирії підкреслив, що підтримує переговори задля припинення конфлікту в його країні, але наполіг, що не припинить боротьби проти "тероризму".

"Ми цілком вірили у переговори (...), однак, якщо ми ведемо перемовини, то це не означає, що ми припинили боротися з тероризмом. Цих двох шляхів не уникнути в Сирії", - додав Асад.

Нагадаємо, Президент Сирії Башар Асад відкидає звинувачення Організації Об'єднаних Націй (ООН) у військових злочинах.