ua en ru

В Афганістані заявили про удар "російського або таджицького" літака

В Афганістані заявили про удар "російського або таджицького" літака Ілюстративне фото (webscreenshot youtube/SMO Syria)

В результаті авіаудару загинули вісім талібів

Військовий літак Російської Федерації або Таджикистану завдав удару по району Даргад в Афганістані поблизу таджицького кордону. Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву представника місцевої поліції Халіла Асіра.

Повідомляється, що інцидент стався в неділю, 26 серпня. Перед авіаударом на кордоні з Таджикистаном у зіткненні з талібами загинули два прикордонника. В результаті удару по талібам було вбито вісім бойовиків, ще шестеро отримали поранення.

За даними Reuters, факт бомбардування підтвердили і представники "Талібану". У той же час афганська влада не змогла конкретно ідентифікувати військове повітряне судно. Передбачається, що літак був російським або таджицьким.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що лідер афганського крила "Ісламської держави" Саад Ахрабі разом з прихильниками загинув в результаті серії авіаударів у провінції Нангархар.

До цього в афганському Джелалабаді смертник підірвав бомбу біля офісу виборчкому, в результаті чого, щонайменше, три людини загинули, ще вісім отримали поранення.