ua en ru

В Афганістані через напади талібів за добу загинули близько 20 осіб

В Афганістані через напади талібів за добу загинули близько 20 осіб Фото: бойовики "Талібану" (YouTube screenshot)

Кілька десятків правоохоронців і цивільних загинули через напади бойовиків "Талібану"

В Афганістані в результаті нападів бойовиків терористичної організації "Талібан" за добу загинули близько 20 осіб. Про це повідомляє DW.

"Бойовики "Талібану" напали на декілька постів поліції в різних провінціях Афганістану. Також вони намагалися підірвати автомобіль поблизу військової бази", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, до 20 осіб загинули в Афганістані за останню добу в результаті кількох нападів бойовиків.

Так, представник поліції Абдул Кави Омарі повідомив, що 4 поліцейських загинули вранці 17 серпня 2017 року у провінції Урузган, в центрі країни - таліби напали на пост, який вони охороняли. Інформації про кількість убитих серед талібів він не надав.

Крім того, ще 5 поліцейських стали жертвами нічного нападу талібів на пост поліції в провінції Забуль, на південно-сході країни. Це підтвердили в раді провінції. Також, бойовики атакували в цій провінції ще один пост міліції, однак даних про жертви в результаті цього нападу немає.

Між тим місцеві телеканали з посиланням на власні джерела серед правоохоронців, повідомили про 18 загиблих в результаті двох нападів талібів на поліцейські пости.

Крім того, у провінції Гільменд на півдні Афганістану загинули 3 мирних жителів і 3 талібів, коли таліби намагалися підірвати начинений вибухівкою автомобіль і напасти таким чином на військову базу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики терористичної організації "Талібан" закликали президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа вивести війська з Афганістану.