ua en ru

Афганістан попросив Росію про підтримку армії та поліції країни

Афганістан попросив Росію про підтримку армії та поліції країни Фото: російські вертольоти в Афганістані

Особливо в Кабулі потребують допомоги в обслуговування гелікоптерів РФ, що на озброєнні армії

Міністерство закордонних справ Афганістану звернулося до Росії з проханням підтримати постачання і навчання афганської армії та поліції. Про це розповів директор департаменту з питань політики і стратегічного планування МЗС Афганістану Мухаммед Ашраф Хайдарі після консультацій у Москві, передає ТАСС.

Зазначено, що Кабул звернувся до Росії з проханням "розглянути можливість забезпечення сервісної підтримки в Афганістані, а також матеріального постачання і підготовки кадрів для афганської армії та поліції". Особливо афганський дипломат наголосив на необхідності російської допомоги в питанні обслуговування гелікоптерів російського виробництва, які перебувають на озброєнні армії Афганістану.

При цьому Хайдарі звернув увагу на те, що після того, як Росія опинилася під дією західних санкцій, російсько-афганське співробітництво у військово-технічній сфері скоротилося.

"Санкції, накладені на Росію, вплинули на підтримку, яку надавала РФ у сфері сервісного обслуговування російської техніки, особливо гвинтокрилів", - розповів афганський дипломат.

У зв'язку з цим, підкреслив він, Кабул сподівається на "вирішення складнощів у відносинах між РФ і США". Співпраця Москви і Вашингтона, на думку афганської влади, позитивно відіб'ється на боротьбі з терористичними угрупуваннями "Талібан" й "Ісламська держава".

Нагадаємо, внаслідок американського бомбардування в провінції Нангархар в Афганістані за допомогою "матері всіх бомб" 13 квітня, за останніми даними, загинуло 94 бойовики ІДІЛ.