ua en ru

Афанасьєв закликав не знімати санкції з РФ

Афанасьєв закликав не знімати санкції з РФ Фото: Афанасьєв і Солошенко повернулися в Україну

Завдяки санкціям найближчим часом можуть повернуться Сенцов і Кольченко

Звільнений сьогодні з ув'язнення в Російській Федерації Геннадій Афанасьєв закликав зарубіжну владу не знімати санкції з Росії. Про це він заявив сьогодні по прибуттю в Україну на зустрічі з президентом України Петром Порошенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я щиро вдячний українському народові, я вдячний дійсно сильній українській владі і особисто нашому президенту за те, що Україна, українці та весь світ борються за кожного нашого громадянина", - наголосив він.


Також він заявив, що завдяки санкціям найближчим часом повернуться Олег Сенцов і Олександр Кольченко та інші політичні в'язні.

"Якщо тут є закордонні журналісти, я хочу до вас звернутися: я пройшов крізь тортури і біль, і бачив багато цього у багатьох людей. Я прошу вас не відмовлятися від санкцій і продовжити цю політику, не скасовувати єдиних, тому що завдяки вам закордонна влада... сьогодні ми тут, спасибі вам, не відмовляйтеся. І завдяки вам, можливо, найближчим часом повернуться Олег Сенцов і Олександр Кольченко та інші політичні в'язні. Я дуже щасливий, що я українець. Слава Україні!", - заявив Афанасьєв.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що одна з обміняних на Афанасьєва і Солошенко виявилася екс-помічницею нардепа.