ua en ru

Начальника відділення поліції в аеропорту "Жуляни" затримали на хабарі

Начальника відділення поліції в аеропорту "Жуляни" затримали на хабарі Фото: прокуратура (screenshot(google-maps)

Правоохоронця затримали на хабарі у 7 тис. доларів

У Києві начальника відділення поліції в аеропорту "Жуляни" затримали на хабарі у 7 тис. доларів. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України у Facebook.

"Генеральною прокуратурою спільно з СБУ затримано начальника відділення поліції Головного управління Нацполіції в м. Києві за одержання хабара у сумі 7 тис. доларів", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, затримано начальника відділення поліції в аеропорту "Київ" Солом’янського управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві, він вимагав та отримав через посередника - адвоката хабар від громадянина Узбекистану.

"Начальник відділення поліції за попередньою змовою з адвокатом вимагали грошові кошти за повернення вилученого закордонного паспорту та закриття кримінального провадження. Під час отримання останньої частини грошових коштів вказаних осіб затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що затримання проводилося в рамках розслідування кримінального провадження за ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368, ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дій з використанням наданої їй влади).

Правоохоронцю та адвокатові загрожує позбавлення волі строком до 10 років.

ГЕНЕРАЛЬНОЮ ПРОКУРАТУРОЮ СПІЛЬНО З СБУ ЗАТРИМАНО НАЧАЛЬНИКА ВІДДІЛЕННЯ ПОЛІЦІЇ ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ НАЦПОЛІЦІЇ В М. КИЄВ...

Опубліковано Генеральна прокуратура України 16 серпня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Львівській області на хабарі 100 тисяч гривень затримали чиновницю ДФС.