ua en ru

В аеропорту Ярославського будуть обслуговувати лайнери Boeing і Airbus

В аеропорту Ярославського будуть обслуговувати лайнери Boeing і Airbus Фото: в аеропорту Ярославського будуть обслуговувати лайнери Boeing і Airbus (прес-служба)

На території Міжнародного аеропорту "Харків", що входить до групи DCH Олександра Ярославського, сервісна компанія Avia Solutions Group створить базу для обслуговування і ремонту авіалайнерів класу Boeing-737 / Airbus-320.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу компанії, що управляє аеропорту New Systems AM групи DCH.

"Avia Solutions Group і компанія FL Technics, що входить в неї, інвестують близько 24 млн євро для створення в Харкові сервісно-ремонтної платформи з восьми ангарів, додаткових складських і майстерень приміщень загальною площею 26 тис. кв.м. У Харкові буде створено близько 1,5 тис. високооплачуваних сучасних робочих місць європейського рівня", - повідомила прес-служба.

Цей інвестиційний проект в аеропорту "Харків" презентували керівники його адміністрація, міжнародна компанія-інвестор і керівництво міста.

"Перш за все, FL Technics - єдиний оператор на території України, який володіє європейськими сертифікатами і має право на ремонт техніки, яка експлуатується в авіаційних компаніях Європи і світу. Ми прийняли рішення, що необхідно побудувати новий об'єкт в Харкові по ремонту авіаційної техніки. На території України це буде найбільший об'єкт по ремонту авіатехніки", - заявив Володимир Васильченко, генеральний директор New Systems AM.

Генеральний директор FL Technics Жільвінас Лапінскас заявив, що Харків - найбільш вигідне розташування для них.

"Ми зможемо обслуговувати більше компаній. Ми віримо в цей проект: нові робочі місця для міста, наповнення його бюджету. Ми готові платити гідні зарплати, щоб у людей була мотивація. Літаки, які будуть сюди прилітати на ремонт, - це також додатковий дохід для аеропорту та міста: з кожним бортом тут перебуватимуть представники авіаліній, вони будуть жити тут, витрачати гроші. Для нашого майбутнього співробітництва є багато ідей", - заявив Лапінскас.

Представники міської влади Харкова вітають розвиток сучасної ремонтно-сервісної компанії на базі міжнародного аеропорту "Харків" і пообіцяли повне сприяння цьому великому інвестиційному проекту.

"Харків сповідує філософію відкритості - ми відкриті для інвесторів, в тому числі для компанії FL Technics. Ми хочемо, щоб в місті працював бізнес, створював робочі місця, запускав різні проекти. Ваша пропозиція - гідне, з новими вакансіями і зарплатою в 30 тис. грн. Не зупиняйтеся! Харків, маючи такий аеропорт, інфраструктуру і кадри, для вас відкритий. Тут не буде проблемою знайти грамотних фахівців для вашого виробництва. Ми зробимо все, щоб FL Technics швидше почала роботу в Харкові. Наша співпраця буде абсолютно відкритою", - заявив секретар міськради Ігор Терехов.

Avia Solutions Group (ASG) - холдинг компаній авіаційних послуг, який поєднує 90 офісів і виробничих майданчиків по всьому світу. У ASG працює понад 7 тис. висококваліфікованих фахівців, які обслуговують понад 2 тис. клієнтів в Європі, Азії, Північній Америці і Австралії.

Група входить в число провідних світових аерокосмічних сервісних компаній, здійснює лізингові операції і торгівлю літаками, технічне обслуговування, ремонт і капремонт повітряних суден, навчання льотного складу, а також надає послуги в сфері транспортної авіації.