ua en ru

В аеропорту Львова затримали таджика, підозрюваного в тероризмі

В аеропорту Львова затримали таджика, підозрюваного в тероризмі Фото: аеропорт "Львів"

Іноземець планував потрапити в Україну, прибувши рейсом зі Стамбулу

Прикордонники Львівського загону у співпраці зі співробітниками СБУ затримали громадянина Таджикистану, який використовував чужий паспортний документ та може бути причетним до тероризму. Про це повідомляє прес-центр Держприкордонслужби України.

Зазначено, що іноземець планував потрапити в Україну, прибувши рейсом зі Стамбулу в аеропорт "Львів".

"Перетинаючи державний кордон та прикордонний контроль, іноземець надав паспорт громадянина Киргизстану. Однак під час перевірки та бесіди з прикордонниками чоловік не зміг чітко повідомити установчі дані свого документа і мети приїзду в Україну. Згодом з’ясувалося, що поданий на контроль паспорт йому не належить, а при собі він мав ще один документ і насправді є громадянином Таджикистану. Також, за отриманою інформацією, викритий порушник може бути причетним до діяльності терористичних організації", - йдеться в повідомленні.

За цим фактом поінформовані правоохоронні органи, а до Нацполіції направлено повідомлення для внесення до Єдиного реєстру досудових розслідувань про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст. 358 КК (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їхній збут, використання підроблених документів).

Крім того, стосовно 34-річного громадянина Таджикистану ухвалено рішення про заборону йому в`їзду в Україну.

Нагадаємо, раніше в Києві СБУ ліквідувала канал постачання психотропної речовини екстазі з однієї з країн Європи.