ua en ru

В аеропорту Львова затримали організатора торгівлі людьми

В аеропорту Львова затримали організатора торгівлі людьми Фото: в аеропорту Львова затримали організатора торгівлі людьми (flickr.com nab/ukr)

Затриманий вербував дівчат за допомогою соціальної мережі "Вконтакте"

В аеропорту Львова прикордонники затримали організатора торгівлі людьми, який намагався вивезти двох українок до Туреччини. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

"Оперативні підрозділи Північного регіонального управління ДПСУ спільно з співробітниками відділу по боротьбі зі злочинами у сфері торгівлі людьми ГУ Національної поліції у Волинській області отримали інформацію щодо підбору (вербування) двох громадянок України - жительок Волинської області з метою вивезення в Туреччину для подальшої сексуальної експлуатації", - йдеться в повідомленні.

Однак реалізувати задумане зловмиснику не вдалося. Вчора, 5 липня, в аеропорту Львова, під час проходження прикордонного контролю та оформлення на рейс до Стамбулу організатор і його жертви були затримані.

"31-річний громадянин України через спеціально створений аккаунт у соціальній мережі "ВКонтакте" знайшов двох дівчат, які не мають постійного місця працевлаштування і перебувають у скрутному матеріальному становищі. Обманним шляхом вмовив їх виїхати за кордон для працевлаштування", - повідомляють правоохоронці.

Чоловікові інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, за даними Міністерства соціальної політики України, за останні півроку статус постраждалого від торгівлі людьми був привласнений 101 людині.