ua en ru

В аеропорту "Київ" затримано росіянина, розшукуваного Інтерполом за тероризм

В аеропорту "Київ" затримано росіянина, розшукуваного Інтерполом за тероризм Фото: аеропорт "Київ"

33-річний громадянин РФ прилетів авіарейсом із Анкари

Українські прикордонники затримали в аеропорту "Київ" громадянина Росії, якого розшукував Інтерпол за можливу причетність до терористичної діяльності. Про це повідомляє прес-центр Державної прикордонної служби України.

Зазначено, що в столичному аеропорту прикордонники Окремого контрольно-пропускного пункту "Київ" під час здійснення паспортного контролю затримали чоловіка, який перебував у міжнародному розшуку.

"На 33-річного росіянина, який прилетів рейсом із Анкари, відбулось спрацювання бази даних Інтерпол. Як попередньо встановили прикордонники, іноземець розшукувався за можливу причетність до терористичної діяльності. За цим фактом поінформовано чергового Укрбюро Інтерполу", - йдеться в повідомленні.

Крім того, розшукуваного громадянина України затримали прикордонники Бердянського загону на адміністративній межі з анексованим Росією Кримом.

"30-річний чоловік саме слідував із окупованого Криму через контрольний пункт "Чонгар". Під час паспортного контролю прикордонники встановили, що з березня 2017 року він перебував у розшуку за вчинення злочину, передбаченого статтею 121 КК (умисне тяжке тілесне ушкодження). Громадянина передано представникам Національної поліції", - доповіли у ДПСУ.

Нагадаємо, раніше співробітники української прикордонної служби затримали двох злочинців із Молдови і Росії, які перебували у розшуку Інтерполу.