ua en ru

В аеропорту "Харків" за підтримки Ярославського стартував форум "Агропорт"

В аеропорту "Харків" за підтримки Ярославського стартував форум "Агропорт"

Захід традиційно проходить у вантажному терміналі харківського аеропорту

У Міжнародному аеропорту "Харків" відкрився IV Міжнародний агропромисловий форум за підтримки фермерства "Агропорт". Про це повідомляють харківські журналісти з місця подій.

Захід традиційно проходить у вантажному терміналі харківського аеропорту, збудованому групою DCH Олександра Ярославського до Євро-2012, і за підтримки DCH як стратегічного партнера.

У форумі беруть участь майже 200 компаній аграріїв-виробників і 30 представників міжнародних фінансових організацій.

Як зазначила у ході церемонії відкриття голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична, одне з головних завдань Агропорта - презентація Харківської області потенційним партнерам.

"Ми презентуємо Харківську область як єдиний і потужний хаб для подальшої переробки агропродукції, її зберігання, транспортування, підготовки робітничих кадрів, наукових проектів, виробництва сільгосптехніки. Ми демонструємо настрій і відкритість влади для подальшого розвитку агропромислової сфери України", - сказала Світлична.

Віце-президент групи DCH Олена Дерев'янко привітала гостей форуму від імені Олександра Ярославського.

"Агропорт був і залишається улюбленим дітищем DCH. Міжнародний аеропорт "Харків" - "точка зборки" високопотенційного логістичного хабу. Ми бачимо величезні перспективи для ділового спілкування, для укладання реальних контрактів та пожвавлення інвестиційної діяльності у контексті використання площ аеропорту для проведення бізнес-подій. Не кажучи вже про те, що Харківський тракторний завод (ХТЗ), яким володіє і в розвиток якого DCH інвестує, відіграє особливу роль в економіці та агропромисловому комплексі регіону України в цілому", - сказала Дерев'янко.

Вона також підкреслила, що ХТЗ, що відновив свою роботу в цьому році, став генеральним партнером Дня поля в рамках "Агропорта", а представник керівництва ХТЗ також візьме участь у церемонії нагородження найуспішніших аграріїв області сьогодні ввечері.

Дерев'янко також нагадала, що тематика форуму щорічно визначається з урахуванням глобального контексту - найбільш гострих і актуальних питань і тенденцій, визначених Організацією об'єднаних націй.

У свою чергу координатор програм розвитку Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (FAO) в Україні Михайло Малков відзначив успішну співпрацю з форумом, а також повідомив про запуск в Україні нового проекту FAO, який буде реалізовуватися у тому числі і в Харківській області.

У рамках першого дня Агропорта-2017 були також підписано два меморандуми про співпрацю в аграрній сфері. Один на міжрегіональному рівні - між Харківською, Львівською та Херсонською областями. Другий у форматі науково-технічного співробітництва між ХТЗ та Харківським національним аграрним університетом ім.Докучаєва.

Як відомо, Міжнародний форум "Агропорт" - щорічний масштабний захід за підтримки фермерства та сільгоспвиробників України і Східної Європи, з 2015 року за підтримки Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (FAO) і входить в календар ООН. З 2016 року "Агропорт" об'єднав фермерів всієї України і проводиться у форматі "Захід - Схід".

5 жовтня в рамках "Агропорта" проходить бізнес-форум з огляду зовнішніх і внутрішніх ринків продовольства України. Захід проходить в рамках Всесвітнього дня продовольства.

На 6 жовтня запланована науково-практична конференція з адаптації сільського господарства до зміни клімату. 7 жовтня на демонстраційних полях Харківського національного аграрного університету ім. Докучаєва пройде День поля.