ua en ru

Аеропорт "Львів" підписав договір з авіакомпанією Ryanair

Аеропорт "Львів" підписав договір з авіакомпанією Ryanair Фото: (facebook.com/ryanair)

Дату підписання договору менеджмент аеропорту не повідомив

Аеропорт "Львів" підписав договір з авіакомпанією Ryanair, повідомила на прес-конференції генеральний директор аеропорту Тетяна Романовська, не вказавши дату підписання документа. Про це передає кореспондент РБК-Україна.

Незважаючи на наявний договір, Ryanair повідомив на цьому тижні, що авіакомпанія скасувала старт польотів у вересні поточного року із Львова. За словами Тетяни Романовської, це пов'язано з тим, що Ryanair планував літати з України одразу з двох аеропортів.

"Переговорний процес не був простим. Я вела переговори протягом понад півроку, над кожним пунктом була битва, наводилися обґрунтування, статистика і докази того законно це в Україні чи не закону. З того переліку, який озвучив "Бориспіль", фактично ми багато питань відхилили. Це можливо", - сказала вона.

За її словами, угода законно, аеропорт дав максимальну знижку за умови зростання авіаперевезень. За словами Тетяни Романовської, цими ж знижками можуть скористатися й інші авіакомпанії, тобто аеропорт пропонує абсолютно рівні умови всім авіаперевізникам.

Тетяна Романовська повідомила, що у Ryanair є базова угода і додаткові, які вона підписує з аеропортами. За її словами, аеропорт підписав з авіакомпанією базову угоду. "Коли вони починають свої польоти в перший рік, пропонується до підписання лише базову угоду і не потрібно того великого переліку вимог, який озвучив "Бориспіль". Тобто вони не вимагають землю і готель", - сказала вона.

За словами Тетяни Романовської, додаткові угоди можуть бути підписані після того, як буде видно, що аеропорт отримує багато прибутку від неавіаційної діяльності, пов'язаної з початком польотів Ryanair.

Нагадаємо, 10 липня ірландська авіакомпанія-лоукостер Ryanair скасувала запланований вихід на український ринок, не підписавши договір з міжнародним аеропортом "Бориспіль".