ua en ru

Аеропорт "Бориспіль" відновив роботу після хакерської атаки

Аеропорт "Бориспіль" відновив роботу після хакерської атаки Фото: "Бориспіль" відновив роботу після атаки хакерів (УНІАН)

Підприємство працює за спеціально розробленим планом

Міжнародний аеропорт "Бориспіль" повністю відновив роботу після масштабної хакерської атаки на Україну. Про це повідомляє прес-служба підприємства.

"На роботу систем, пов'язаних з обслуговування пасажирів і роботою рейсів, кібератака ніяк не вплинула. Всі системи, що відповідають за операційну діяльність аеропорту, працюють у штатному режимі. Інформування пасажирів здійснюється через центральне табло. Робота онлайн-табло на офіційному сайті аеропорту повністю відновлено", - повідомляє прес-служба.

Як повідомляється, після фіксації атаки всі служби аеропорту були оперативно переведені в екстрений режим роботи. Зокрема, була організована онлайн-трансляція і були задіяні всі канали комунікації - додаткові безкоштовні лінії авиасправки, сторінка аеропорту в Фейсбук та інші.

На даний момент фахівці підприємства разом із представниками відповідних державних установ проводять вивчення наслідків атаки і заходи щодо їх запобігання в майбутньому. На поточному етапі технічні деталі інциденту не розголошуються.

Підприємство працює за спеціальним планом, який був підготовлений шість місяців тому для подібних ситуацій після виявлення схожого вірусу. Після чого було розроблено та проведено відповідні заходи, що передбачають порядок роботи підприємства у разі надзвичайних ситуацій.

Нагадаємо, Служба безпеки України припинила розповсюдження з боку спецслужб РФ шкідливих програм.