ua en ru

Аерокосмічний концерн EADS оголосив про реорганізацію та перейменування в Airbus Group

Європейський аерокосмічний і оборонний концерн (EADS) оголосив про реорганізацію та перейменування в Airbus Group. Таким чином, нова назва концерну буде відображати його флагманський продукт - літаки Airbus.
"Ступінь інтегрованості і єдності групи посилиться завдяки перейменування компанії та її підрозділів відповідно до глобально визнаним брендом Airbus", - йдеться в повідомленні EADS.

Група Airbus буде складатися з трьох підрозділів - власне Airbus (цивільні літаки), Airbus Defense & Space (оборонні та космічні розробки, включаючи військово-транспортні літаки) та Airbus Helicopters (цивільні та військові вертольоти). При цьому в єдиний оборонно-космічний сегмент увійдуть перш самостійні "дочки" EADS - Airbus Military (виробник транспортних літаків), Astrium (виробник космічних апаратів) і Cassidian (постачальник рішень в області безпеки, включаючи кібербезпека і захищені комунікації).

Оголошені зміни в групі EADS/Airbus повинні початися 1 січня 2014 р. і бути завершені в другій половині 2014 р. Для реалізації плану в повному обсязі концерну необхідно отримати дозволи з боку ряду державних регуляторів і заручитися підтримкою профспілок.

Читайте також: Airbus отримав нові замовлення на 15 млрд дол

"Те, про що ми сьогодні оголосили, - не революція, а еволюція. Це наступний логічний крок у розвитку нашої компанії", - заявив виконавчий директор EADS Том Ендерс. За його словами, мова йде про "підтвердження переважаючої значущості комерційної авіації для групи і реструктуризації оборонного та космічного сегментів з метою скорочення витрат, збільшення прибутковості та зміцнення ринкових позицій".

Одночасно сьогодні EADS представив фінансові результати за I півріччя 2013 р. Виручка групи в січні-червні ц.р. зросла на 6% - до 26,3 млрд євро. Скоригований показник EBIT (індикатор, що відображає базову операційну прибутковість концерну) виріс до 1,6 млрд євро (1,3 млрд євро роком раніше). Чистий прибуток підвищився на 31% - до 759 млн євро.

Виручка підрозділу цивільного літакобудування Airbus в I півріччі 2013 р. зросла на 8% - до 18,2 млрд євро і склала приблизно 70% від загальної виручки групи.