ua en ru

АЕК став чемпіоном Греції після рішення у справі ПАОКа

АЕК став чемпіоном Греції після рішення у справі ПАОКа Фото: (twitter.com/AEK_FC_OFFICIAL)

Команда українця Чигринського вперше за 24 роки стала чемпіоном

Афінський АЕК, за який виступає український захисник Дмитро Чигринський, став чемпіоном Греції сезону 2017/18 після того, як Федерація футболу Греції залишила в силі рішення про технічну поразку ПАОКа. Про це повідомляє сайт Федерації футболу Греції.

У неділю за два тури до фінішу чемпіонату Греції АЕК обіграв "Левадиакос" з рахунком 2:0 і відірвався в турнірній таблиці від ПАОКа на 8 очок.

Однак клубу довелося чекати рішення Апеляційного комітету Федерації футболу Греції, який в результаті відхилив апеляцію ПАОКа на присудження технічної поразки (0:3) через інцидент, що стався під час матчу з тим же АЕКом.

Тоді власник клубу Іван Саввіді разом з уболівальниками команди вибіг на поле і зірвав матч. Бізнесмен був оштрафований на 100 тисяч євро і відсторонений на три роки, 63 тисячі євро в якості штрафу повинен виплатити клуб.

Таким чином, АЕК в 12 разів в історії і вперше за 24 роки став чемпіоном Греції. ПАОК йде другим і бореться за місце в Лізі чемпіонів, випереджаючи "Олімпіакос" на 4 очки.

Нагадаємо, раніше з ПАОКа також було знято три очки за те, що в матчі з "Олімпіакосом" вболівальники клубу нанесли травму наставнику суперників Оскару Гарсії.