ua en ru

Адвокати вимагають від ФСВП результати обстежень Савченко

Адвокати вимагають від ФСВП результати обстежень Савченко Фото: засуджена в Росії українка Надія Савченко

Захист українки має намір отримати експертний висновок про стан здоров'я Савченко

Захист засудженої в РФ українки Надії Савченко потребує від Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) негайної передачі результатів проведених аналізів і обстежень українки її рідною, або адвокатам для отримання експертного висновку про стан її здоров'я. Про це повідомив адвокат української льотчиці Ілля Новіков в Facebook.

"Всю цю інформацію ми знаємо лише зі слів ФСВП. Ніяких документів, результатів аналізів, обстежень на руки Надії не дають, не видають їх рідним Савченко, її адвокатам, консулам України. Довіри лікарям ФСВП немає ніякого", - повідомив Новіков.


Адвокат нагадав, що Надія неодноразово вимагала її медичного обстеження незалежною комісією медиків з України або з Німеччини.

"Вони (незалежна комісія лікарів, - ред.) могли підтвердити або спростувати заяви лікарів ФСВП. Могли б дати експертну оцінку аналізам і результатами обстеження Надії. Але на всіх рівнях державної влади Росії як українцям, так і німцям просто нічого не відповідають", - заявив він.

Консиліум лікарів відомчих ФСВП під керівництвом чиновниці ФСВП Ларіонової І.. відрапортував, що здоров'я Надії...

Опубліковано Микола Полозов 12 квітня 2016 р.

Нагадаємо, проведене ФСВП обстеження засудженої в РФ українки Надії Савченко не виявило якихось критичних відхилень у стані її здоров'я.