ua en ru

Адвокати Стросс-Кана проведуть власне розслідування

Адвокати екс-глави МВФ Домініка Стросс-Кана, обвинуваченого в США в спробі зґвалтування, мають намір провести власне розслідування", повідомляє AFP.

"Судова система в США відрізняється від судової системи у Франції тим, що там немає "судового слідчого", який проводить незалежне розслідування і надає адвокатам результати цього розслідування", - цитує AFP заяву адвокатів.

Нагадаємо, 14 травня стало відомо, що Стросс-Кан арештований департаментом поліції Нью-Йорка за звинуваченням у спробі зґвалтування покоївки готелю, в якому він проживав, 34-літньої мігрантки з Гани. Поліцейські вивели голову МВФ з літака перед самим відльотом до Парижа. Суд раніше відмовлявся випустити високопоставленого чиновника під заставу, побоюючись, що той сховається від кримінального переслідування.

Чиновнику було пред'явлено звинувачення по 6 пунктам, включаючи спробу згвалтування і незаконне затримання. По сумі звинувачень йому загрожує позбавлення волі на строк до 74 років. Стросс-Кан був звільнений з в'язниці під заставу в 1 млн дол. і поміщений під домашній арешт 21 травня.

Раніше 20 травня Стросс-Кан подав у відставку з посади директора-розпорядника МВФ. У повідомленні МВФ вказувалося, що він інформував виконавчу раду фонду про свій намір піти з посади директора-розпорядника МВФ. Відповідний документ був направлений від імені Стросс-Кана виконавчій раді фонду. Його відставка вступила в силу негайно.

62-літній Стросс-Кан керував МВФ з 2007 р. Раніше обіймав посади міністра промисловості і міністра економіки, фінансів та індустрії Франції. Є членом Соціалістичної партії Франції.