ua en ru

Адвокати Д.Стросс-Кана внесли за нього заставу в розмірі 1 млн долл

Колишній директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Домінік Стросс-Кан звільнений з в'язниці під заставу в 1 млн дол., передає РБК з посиланням на Reuters. Його адвокати також внесли за свого підзахисного поручительний платіж 5 млн дол. Тепер колишній глава МВФ перебуватиме під домашнім арештом на півдні Манхеттена до 6 червня, коли він постане перед нью-йоркським судом. За Д.Стросс-Каном буде вестися цілодобове відеоспостереження, а всі його переміщення будуть відслідковуватися з допомогою надітого на нього GPS-браслета. Суд також наполіг, щоб при Д.Стросс-Кану знаходився один озброєний охоронець, послуги якого він буде оплачувати сам.

Напередодні велике журі нью-йоркського суду пред'явило Д.Стросс-Кану звинувачення 7 пунктів. Серед них 4 пов'язані з сексуальними домаганнями і сексуальними діями відносно покоївки готелю, 1 - з спробою зґвалтування, 1 - з незаконним позбавленням волі і 1 - з іншими насильницькими діями.

15 травня стало відомо, що Д.Стросс-Кан арештований департаментом поліції Нью-Йорка за звинуваченням у спробі зґвалтування покоївки готелю, в якому він проживав, 34-річної мігрантки з Гани. Поліцейські вивели голову МВФ з літака перед самим відльотом до Парижа. Суд спочатку відмовився випустити високопоставленого чиновника під заставу, побоюючись, що той сховається від кримінального переслідування.

Сама покоївка підтвердила, що, "незважаючи на свій страх", вона має намір свідчити проти глави МВФ в суді.