ua en ru

Адвокат заявив про побоювання Абдуллаєва за своє життя через сфабриковані справи

Адвокат заявив про побоювання Абдуллаєва за своє життя через сфабриковані справи Фото: Акбаралі Абдуллаєв

За словами адвоката, Абдуллаєв вірить в дотримання Україною європейських цінностей

Племінник колишнього президента Узбекистану Акбаралі Абдуллаєв, який був затриманий в Україні, заявив, що побоюється за своє життя і життя своєї сім'ї через сфабриковані кримінальні провадження. Про це в коментарі кореспонденту видання "Апостроф" заявив адвокат затриманого Олександр Федоренко на прес-конференції "Права людини в судовому процесі: справа про екстрадицію Акбара Абдуллаєва".

"Я вже заплатив за відданість європейським цінностям у рідному Узбекистані. Дуже сподіваюся, що в Україні мене не спіткає та ж доля", - цитує слова Абдуллаєва його адвокат.

За словами Федоренка, також Абдуллаєв пояснив, що побоюється за своє життя і життя своїх рідних. "Якщо я буду екстрадований в Узбекистан, то мене вб'ють або замучать до смерті", - зазначив він.

Адвокат зазначив, що Європейський суд з прав людини регулярно звинувачує Узбекистан в систематичних тортурах ув'язнених і постійно відмовляє у видачі підозрюваних.

Як раніше повідомлялося, 14 січня Акбара Абдуллаєва затримали в Києві. Тепер його хочуть екстрадувати з України на вимогу Узбекистану, де його, за словами адвокатів, переслідують з політичних причин. Захист заявляв, що раніше він став неугодним покійному президенту Узбекистану Ісламу Карімову за свої проєвропейські погляди і віру в європейські цінності.

Крім того, за словами адвокатів, в Узбекистані проти Абдуллаєва були сфабриковані кримінальні справи, через що він кілька років перебував в узбецьких в'язницях, де його катували, погрожували і в результаті відібрали все майно.