ua en ru

Адвокат В'ячеслава Платона заявляє про необґрунтованість арешту його підзахисного

Адвокат В'ячеслава Платона заявляє про необґрунтованість арешту його підзахисного

Адвокат, представник юридичної фірми "Правовест" Денис Шкіптан заявив про необґрунтованість арешту його підзахисного підприємця В'ячеслава Кобалева (Платона). Про це він сказав сьогодні в ході прес-конференції.

За його словами, Печерський районний суд, який прийняв 28 липня 2016 року ухвалу про тимчасовий арешт Платона, "не зміг впоратися з належним трактуванням імперативних норм права".


Також, додав адвокат, безліч порушень було допущено правоохоронними органами під час затримання його підзахисного. "Вважаємо дії правоохоронних і судових органів України неприпустимими, неправомірними і, звичайно ж, будемо їх оскаржувати", – зазначив Денис Шкіптан.

Захист підприємця впевнений, що за тимчасовим арештом їх підзахисного приховані політичні мотиви. "Кобалев є громадянином України з 2002 року. Це очевидний факт, який підтверджений належно. А держава Україна не має права відмовити у захисті та дотриманні прав громадянина, в тому числі в захисті від агресії щодо нього з боку іноземної держави", – заявив Шкіптан.

Адвокат додав, що "Печерський районний суд міста Києва був зобов'язаний відхилити клопотання прокурора про тимчасовий арешт Кобалева після встановлення його українського громадянства". Захист вже подав апеляційну скаргу на рішення Печерського районного суду і сподівається на незаангажованість Апеляційного суду.

Нагадаємо, В'ячеслав Кобалев (Платон) був затриманий співробітниками Генпрокуратури і СБУ з метою арешту та подальшої екстрадиції до Молдови для притягнення до кримінальної відповідальності, передбаченої ч. 5 ст. 190 (відмивання грошей) і ч. 3 ст. 243 (шахрайство у банківській сфері) Кримінального кодексу Молдови. На думку адвокатів, рішення про винуватість В'ячеслава Кобалева в якому-небудь із злочинів відсутня, а підозри побудовані на домислах і припущеннях.