ua en ru

Адвокат: Савченко заповнила всі документи для свого звільнення

Адвокат: Савченко заповнила всі документи для свого звільнення фото: незаконно ув'язнена українська льотчиця Надія Савченко

Полозов повідомив, що стан здоров'я українки після тривалого голодування повільно відновлюється

Незаконно ув'язнена українська льотчиця Надія Савченко почуває себе краще, і все ж стан здоров'я після тривалого сухого голодування повільно відновлюється. Про це заявив адвокат українки Микола Полозов після відвідування Надії в новочеркаському СІЗО в Facebook.

"Ми заповнювали з нею заяви, необхідні для передачі її в Україну у відповідності з конвенцією. Ретельно вибирали формулювання. Від низки запропонованих зразках заяв формулювань Надія категорично відмовилася, замінила своїми. Всі заяви складені на ім'я директора ФСВП Корнієнко. Обговорювали положення конвенції про видачу, її наслідки", – пише Полозов.


За його словами, все, що вимагалося від Надії, вона виконала, "тепер термін її звільнення залежить цілком і повністю від моторності дій російської влади".

Він розповів про реакцію Надії на спробу затримання її сестри Віри, та про оголошення його в розшук.

"Надія не знала про цей інцидент, була вкрай обурена. Великих зусиль коштувало її вмовити не робити різких необачних дій у зв'язку з цим. Вона написала заяву з цього приводу. Передав слова підтримки, які мені прислали для Надії. Вона подякувала всім за теплі слова. Наступного разу побачу Надію в день її народження 11 травня", – підкреслив адвокат.

Нагадаємо, раніше адвокат Надії Савченко Марк Фейгін повідомив, що вона відмовилася визнавати провину, яку їй ставить російський суд, у документах для екстрадиції в Україну.