ua en ru

Адвокат Савченко прокоментував інформацію про її можливий обмін на ув'язнених у США росіян

Адвокат Савченко прокоментував інформацію про її можливий обмін на ув'язнених у США росіян Фото: Марк Фейгін

Фейгін не виключає, що питання такого обміну могло обговорюватися в ході візиту держсекретаря США Джона Керрі в Москву

Адвокат української льотчиці Надії Савченко, незаконно засудженої в Російській Федерації на 22 роки колонії, Марк Фейгін заявив, що не знає про її можливий обмін на засуджених у США росіян Віктора Бута і Костянтина Ярошенка. Про це Фейгін повідомив "Інтерфаксу".

"Для мене особисто як адвоката абсолютно все одно, на кого обміняють: на Бута, Ярошенко, - для мене ролі ніякої не грає. Звільнити Савченко законними шляхами (шляхом доведення її невинуватості) абсолютно і зовсім неможливо...Не знаю, чи підуть на це США, так як Савченко не їх громадянка, але якщо з гуманітарних міркувань вони на це підуть, це було б теж виходом. Якщо це станеться, то нехай це так і буде", - сказав він.

Разом з тим, Фейгін не виключає, що питання такого обміну могло обговорюватися в ході візиту держсекретаря США Джона Керрі в Москву.

"Якщо дійсно таке питання стояло, а я цього не знаю, то не бачу в цьому проблеми. А як там насправді, я поняття не маю, але не виключаю, що десь це звучало не переговорах", - сказав Фейгін.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українську льотчицю, народного депутата Надію Савченко, незаконно засуджену в РФ, можуть обміняти на росіян, які відбувають покарання в США.