ua en ru

Адвокат Савченко сподівається, що її обміняють на ГРУшників

Адвокат Савченко сподівається, що її обміняють на ГРУшників Фото: Надія Савченко

Фейгін допускає, що Савченко після винесення вироку можуть відправити відбувати покарання в Україну

Адвокат української льотчиці, народного депутата Надії Савченко Марк Фейгін сподівається, що її обміняють на офіцерів Головного розвідувального управління (ГРУ) Збройних сил Росії Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва. Про це Фейгін повідомив в інтерв'ю DW.

"Я думаю, їх і поміняють. По-перше, вже є така практика. Ви бачили, що Старкова, офіцера російської армії, затриманого на території України і засудженого на 14 років, обміняли на "Рахмана". Тобто, сам по собі такий механізм можливий.

По-друге, процесуальні можливості для цього теж є. Європейська конвенція про видачу дозволяє після винесення вироку відправити Савченко відбувати покарання в Україну, а Єрофєєва і Александрова (якщо вони будуть засуджені судом в Україні) - за запитом Москви в Росію. Це можливий механізм обміну", - заявив Фейгін, відповідаючи на питання про перспективу обміну Савченко на Александрова і Єрофєєва.

Нагадаємо, керівник Центру з обміну полоненими, український генерал Володимир Рубан повідомляв, що звільнення Савченко з полону зривалося чотири рази.