ua en ru

Адвокат: Савченко можуть обміняти на російських ГРУшників

Адвокат: Савченко можуть обміняти на російських ГРУшників Фото: Надія Савченко

Після вироку українська льотчиця має намір оголосити сухе голодування

Спецназівці Головного розвідувального управління ЗС Російської Федерації Євген Єрофеєва і Олександр Александров після вироку мають вирушити в Росію, а Надія Савченко має повернутися в Україну. Про це повідомив адвокат української льотчиці Марк Фейгін в ефірі "5 каналу".

Зі слів Фейгіна, зустрічі ще тільки плануються, але він переконаний, що всі зусилля спрямовані на пришвидчення такого обміну.

Крім того, адвокат повідомив, що після вироку Савченко збирається розпочати сухе голодування.

" Що стосується предмету, то в кінцевому результаті все направлено на те, щоб пришвидшити цей обмін. Тому що в нас є проблема з Надією, вона збирається розпочати сухе голодування після вироку, так що в нас не так багато часу... Як я розумію, певне уявлення про те, що це повинен бути умовно обмін - Єрофеєв і Александров після вироку мають відправитися в Росію, а Савченко має відправитися в Україну - це розуміння більш-менш вже зрозуміло", - сказав він.

Інформація про досягнення згоди щодо процесу обміну буде оприлюднена найближчим часом.

"Зараз є розуміння, що політично рішення вже існує, а от як воно технічно буде реалізовано, то це питання поки що відкрите", - додав Фейгін.

Нагадаємо, раніше Марк Фейгін анонсував зустрічі з низкою осіб з приводу подальшої долі своєї підзахисної Надії Савченко.