ua en ru

Адвокат роти "Торнадо" заявив про побиття затриманих бійців

Адвокат роти "Торнадо" заявив про побиття затриманих бійців Фото: адвокат роти "Торнадо" заявив про побиття затриманих бійців

Як повідомив адвокат, на факт тортур будуть подані скарги

Адвокат затриманих членів роти "Торнадо" Сергій Погосян заявляє про побиття своїх підопічних. Про це він заявив на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я вчора мав можливість зі всіма поспілкуватися в Харківському ІТТ. В усіх є побої. Когось душили, кажуть, на комусь топтались. Вони сиділи на допиті у слідчого, відкрилися двері, кажуть: нас повалили на підлогу, скотчем замотали рот та очі, натягли поліетиленовий пакет на голову, кинули в машину - і до Харкова", - повідомив Погосян.

Також він заявив про побиття комроти Руслана Онищенка.

"Спілкуючись з Онищенком, в нього були дуже сильно порізані пальці. Коли ми спілкувалися, в нього просто текла кров. Я конвойному кажу: "Взагалі йому можливо надати першу медичну допомогу?", а він (ред.): "У нас лікаря немає".

Як повідомив адвокат, на факт катування будуть подані скарги.

"На протязі тижня будемо подавати скарги саме на катування бійців "Торнадо", на ненадання медичної допомоги", - сказав Погосян.

Нагадаємо, бійці роти спеціального призначення "Торнадо" не будуть здавати зброю.

Варто відзначити, вісім бійців роти "Торнадо" заарештовані, в тому числі і командир роти Руслан Онищенко, якого звинувачують у створенні злочинної організації, злочини сексуально-насильницького характеру та спонукання підлеглих до вчинення злочинів.