ua en ru

Адвокат: Путін не зацікавлений в обміні Савченко на російських ГРУшников

Адвокат: Путін не зацікавлений в обміні Савченко на російських ГРУшников Фото: Надія Савченко

На думку миколи Полозова, російський президент сприймає Савченко, як об'єкт політичного торгу

Президент Росії Володимир Путін не зацікавлений в обміні Надії Савченко на затриманих в Україні російських спецназівців Євгена Єрофєєва і Олександра Александрова, адже він сприймає Савченко, як об'єкт політичного торгу. Про це заявив адвокат українки Микола Полозов в ефірі "5 каналу".

"Путін оцінює Надію не як людину, а як якийсь приз, якусь матеріальну сутність, яку в загальному розкладі можна покласти на шальки терезів на зв'язку з іншими домовленостями ... Багато хто говорить: давайте Савченко міняти на Єрофєєва, Александрова - йому абсолютно плювати на них, якщо треба буде він в топку дивізії, три дивізії пустить. Питання не в людях, питання у фінансовому і політичному інтересі, який він хоче витягти з усього цього. Тому, я вважаю, що тиск, який чиниться і явний і не явний, в кінцевому рахунку, повинен привести до її звільнення", - заявив Полозов.

"А якщо випустять Надію, то тоді випустять і всіх інших - питання стане руба. Можна буде прийти, якщо вона опиниться на волі і стане тригером цього процесу, до формату всіх на всіх", - додав він.

Нагадаємо, 14 березня глави Міністерств закордонних справ Литви, Польщі, Румунії, Швеції і Великобританії на засіданні Ради ЄС виступили з заявами на підтримку Надії Савченко.