ua en ru

Адвокат Пісного звинувачує слідчих НАБ в тортурах

Адвокат Пісного звинувачує слідчих НАБ в тортурах Фото: Олександр Онищенко

Один з головних фігурантів "газової справи" Валерій Пісний знаходиться в критичному стані і в нього є ризик залишитися інвалідом на все життя. Про це в коментарі журналістам заявив адвокат Пісного Ігор Федоренко.

"Зараз відбувається безпрецедентний тиск на лікарів з боку слідчих НАБ. Не отримавши "потрібних результатів" від незалежних медиків, мій підзахисний був викрадений в непритомному стані з реанімації Київської міської лікарні №18 і переведений в повністю підконтрольне НАБ Головне бюро судмедекспертизи МОЗ. І вже тут без будь-якого дозволу пацієнта над ним проводилися різні медичні маніпуляції, у тому числі болючі ін'єкції і ураження електрикою", - заявляє Федорченко.


На думку адвоката, "слідчі НАБ проводять тортури з чітко поставленою метою – вибити силою з його підзахисного свідчення" проти народного депутата Олександра Онищенка.

"На мого підзахисного здійснюється потужний психологічний тиск. По суті зараз ображають, формуючи громадську думку, що він здоровий і тільки прикидається. Але Пісний зараз не може навіть пересуватися. Це підтверджують кілька незалежних лікарських експертиз, а тому й самі медики зараз під ударом. Їх залякують, їм погрожують. НАБ грає на публіку, намагаючись сформувати громадську думку, зневажаючи при цьому базовими правами людини", - коментує ситуацію адвокат Федорченко.

Валерій Пісний був заарештований 15 червня по "газовій справі", в якій також фігурує народний депутат Олександр Онищенко. Після сплати грошової застави Пісний був звільнений з підпискою про невиїзд і 22 червня госпіталізований у реанімацію. Адвокати повідомляли, що в лікарні Пісний був повторно заарештований і зараз знаходиться в реанімації Головного бюро судмедекспертизи МОЗ.