ua en ru

Яценюк в Чечні: Адвокат оприлюднив свідчення про минуле прем'єра

Яценюк в Чечні: Адвокат оприлюднив свідчення про минуле прем'єра Фото: Арсеній Яценюк

Яценюк нібито стріляв у військових РФ з автомата Калашникова

Адвокат українців Миколи Карпюка та Станіслава Клиха Ілля Новіков оприлюднив подробиці справи, на підставі якої Cлідчий комітет РФ підозрює прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка в причетності до чеченської війни проти Росії. Витяги з справи Новіков опублікував у Facebook.

Згідно з матеріалами справи, в Чечні Клих нібито в одному з боїв вбив чотирьох військовослужбовців, і нібито, за його словами, йому запам'ятався Арсеній Яценюк, який теж стріляв з автомата Калашникова.

Згідно зі свідченнями Клиха, Яценюк зробив близько десяти пострілів в російських військовослужбовців, постійно переміщувався з однієї вогневої точки на іншу.

"На голові у Яценюка була військова каска, вона ще чимось була обмотана, чи то светром, чи то ще чимось, всередині ще щось було. Він побоювався за своє життя. Після бою Яценюк часто був серед журналістів, багато позував, фотографувався, давав інтерв'ю. В їхньому загоні Яценюк перебував приблизно до 4-5 січня 1995 р., а потім через Грузію поїхав у Київ разом з якимись журналістами", - наводить Новіков витяги з показань Станіслава Клиха.

Читаю материалы дела Карпюка и Клыха. Вот вам сказка на ночь. Заодно поздравляю всех украинцев с Днем защитника отечеств...

Posted by Илья Новиков on 14 октября 2015 г.

Нагадаємо, у вересні глава Cлідчого комітету росії РФ заявив про участь Яценюка в чеченській війні проти Росії.

Сам Арсеній Яценюк назвав заяви про його участь у чеченській війні "клінічним діагнозом" Кремля, однак російські слідчі продовжують вірити в його "чеченське" минуле.