ua en ru

Адвокат: у НАБ почались "розборки" через відсутність доказів проти Мартиненка

Адвокат: у НАБ почались "розборки" через відсутність доказів проти Мартиненка Фото: Ігор Черезов

Керівники Національного антикорупційного бюро України (НАБ) стали "заручниками власних анонсів гучних справ, а НАБУ продовжує розвиватися за законами шоу-бізнесу". Про це у своєму Facebook написал адвокат Ігор Черезов, що представляє інтереси екс-депутата Миколи Мартиненка.

"Глава НАБУ Артем Ситник вже кілька разів переносив терміни завершення розслідування "справ проти Миколи Мартиненка", про які він повідомив в грудні 2015 року. Востаннє він пообіцяв передати матеріали в суд наприкінці травня-початку червня поточного року. Але виявилося, що передавати нічого, у НАБУ, як і раніше, немає доказів причетності екс-депутата Миколи Мартиненка до будь-яких протизаконних дій", - зазначив Черезов.


"У керівництва НАБУ виникли два вічні запитання – "Хто винен?" і "Що робити?". Не признаватися ж у тому, що витратили стільки часу на пустопорожній піар - виникнуть питання, навіщо тоді цьому відомству величезний штат і багатомільйонний бюджет? Ось і стали керівники НАБУ заручниками власних анонсів гучних справ", - вважає адвокат.

Посилаючись на інформацію журналістів, він повідомив, що керівництво НАБУ після внутрішніх "розбором" прийняло рішення "зліпити з того що є" і передати в суд цей набір фейків і інсинуацій". "Тобто, діяти за принципом шоу-бізнесу: показати хоч щось, щоб глядач не йшов із залу", - зазначив адвокат.

"Потім у всьому виявиться винна невістка-суддя, яка не зможе довести провину за цими "мега-доказами". Ну, а далі стогони депутатів, а ще краще депутатів-журналістів: "ой ... продажний у нас суд ... ой продажний ...", - прогнозує захисник.

Він нагадав, що "Микола Мартиненко добровільно склав депутатські повноваження ще в грудні і постійно живе в Україні, ні від кого не ховаючись, бо впевнений у своїй невинуватості". "Весь цей час Мартиненко виступає в якості свідка", - зазначив адвокат.

"Який сенс для НАБУ піарити незнятий серіал і його швидкий вихід в ефір, якщо "залипли" ще на написанні сценарію? Процес точно буде відкритим, і ляпи слідства стануть доступні і очевидні для всіх", - вважає Черезов.