ua en ru

Адвокат: при будь-якому вироку Савченко повернеться в Україну

Адвокат: при будь-якому вироку Савченко повернеться в Україну Фото: Надія Савченко

Савченко можуть повернути Україну в обмін на зняття санкцій з Путіна

Адвокат депутата Верховної Ради України Надії Савченко Микола Полозов заявляє, що льотчицю передадуть Україні при винесенні російському судом будь-якого вироку, передає "Крим. Реалії".

"Я з упевненістю можу сказати, що, навіть якщо їй винесуть найжорсткіший вирок - 25 років, відбувати покарання вона не буде, вона повернеться на батьківщину", - повідомив захисник утримуваного в РФ парламентаря.

Він пояснив, що Савченко є депутатом ВР і членом Парламентської асамблеї Ради Європи - отже, суб'єктом зовнішньої політики, на який російський президент "змушений реагувати".

На думку Полозова, його підзахисну обміняють, причому обмін відбудеться не обов'язково на людей: адвокат припустив, що розмова піде про зняття санкцій з оточення Володимира Путіна, або про якісь інші преференції, але, в кінцевому рахунку, Савченко передадуть українській стороні.

Нагадаємо, Донецький міський суд Ростовської області (Росія) продовжить судове засідання у справі української льотчиці Надії Савченко 1 лютого 2016 року.