ua en ru

Адвокат Іванющенка звинуватив Чорновол у тиску на суд

Адвокат Іванющенка звинуватив Чорновол у тиску на суд Фото: Юрій Іванющенко

Народний депутат Тетяна Чорновол намагається чинити тиск на суд. Так прокоментував заяви Тетяни Чорновол адвокат Юрія Іванющенка Євген Глазков, повідомляють українські ЗМІ.

"Тетяна Чорновол займається систематичної дискредитацією Юрія Іванющенка. Робить вона це зі своєї волі чи у певних інтересах - нам невідомо. Але тактика Тетяни проста - звинувачення голосніше, а доказів нуль. Тому нам залишається лише один варіант - відстоювати в суді свою точку зору. Ми не маємо (до Тетяни Чорновол) будь-яких фінансових претензій, не збираємося висувати мільйонні позови, хоча й могли б. Наша мета - одержати підтвердження про брехливість її заяв", - заявив адвокат.


"Що ж стосується її останніх заяв – я розцінюю це як спробу натиснути на суд з метою прийняття рішення не з точки зору права, а з точки зору "політичної доцільності". Зі свого боку ми впевнені, що суд буде діяти на підставі закону", - додав він.

Відзначимо, вчора Тетяна Чорновол на своїй сторінці в Facebook опублікувала повістку до суду у справі про захист честі і гідності з боку бізнесмена Юрія Іванющенка. Згідно з документом, справа стосується "участі фірм Іванющенка у постачанні продовольства для потреб Збройних сил України".

"Поведінку Тетяни Чорновол та її висловлювання останнім часом можна позначити тільки одним словом – істерика. Виглядають як заява людини, якій критично важливо максимально швидко заплямувати опонента, тому в хід йдуть найбезглуздіші звинувачення. Історія її "протистояння" з Іванющенком тягнеться досить довго і за цей час жодних доказів ні по одному із звинувачень надано не було. Що тільки підтверджує, що їх не існує в природі", - сказав Глазков.