ua en ru

Адвокат І.Фомін не може захищати інтереси Л.Кучми у справі Г.Гонгадзе, - С.Осика

Адвокат Ігор Фомін не може захищати інтереси екс-Президента України Леоніда Кучми у справі Георгія Гонгадзе. Про це біля будівлі Генеральної прокуратури України заявив колишній адвокат Олексія Пукача, голова Української адвокатської колегії Сергій Осика, передає кореспондент РБК-Україна.
"Те, що у справу хоче вступити адвокатом І.Фомін, хочу сказати одне, хоч і існують питання юридичної деонтології, що адвокат не може брати участь, якщо раніше він брав участь і виступав захистом у фігурантів, чиї інтереси у справі суперечать. Зараз інтереси і показання Л.Кучми і О.Пукача в корені суперечать один одному", - сказав С.Осика.
При цьому він зазначив, що раніше І.Фомін уже захищав інтереси осіб, які проходили у справі Г.Гонгадзе. За словами С.Осики, слідчий відмовить Л.Кучмі в залученні до справи адвоката І.Фоміна саме з цієї причини.
Нагадаємо, сьогодні Л.Кучма біля будівлі Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України заявив, що його інтереси будуть захищати новий американський адвокат і "місцевий" І.Фомін.