ua en ru

Адвокат: директор ДП "Укрмедпроектбуд" звільнена незаконно, буде суд

Наказ про звільнення Ірини Коваль, керівника державного підприємства (ДП) "Укрмедпроектбуд" видано із порушенням процедури і норм законодавства, тож його можна легко оскаржити у суді. Про це заявив адвокат Олександр Горовий.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, наказ про звільнення Ірини Коваль з посади директора ДП "Укрмедпроектбуд" було підписано у п'ятницю, 29 січня, у позаробочий час. Інформація про це з'явилася на сайті МОЗ наступного дня.

Так, Олександр Горовий зазначив, що наказ, ймовірно, готувався поспіхом і є сумнівним документом з точки зору права.

"Не виключено, що хтось хотів підставити міністра, настільки неграмотно складений документ", - наголосив правник.

За його словами, в документі навіть не вказано, з якого числа звільнено Ірину Коваль.

"Більше того, звільнення досі не зафіксовано в бухгалтерії або відділі кадрів МОЗ. Сьогодні факт звільнення не підтверджує жодна службова особа в міністерстві", - підкреслив правник.

Юрист також зазначив, що Міністерство відмовляється коментувати причини звільнення, адже в п. 34 трудового контракту, на який посилається наказ, міститься дванадцять пунктів. Про який чи які з них ідеться - не повідомляється.

"Ми підготували відповідні запити і чекаємо на відповідь відомства", - повідомив адвокат і додав, що трудовий контракт з Іриною Коваль не розірвано, що також підтверджує відсутність правових підстав для звільнення.

За його словами, свою правоту Ірина Коваль буде захищати у суді.

"Так зване звільнення Ірини Коваль неправомірне. Як керівник державного підприємства, вона завжди діяла виключно в інтересах держави, в рамках закону і керуючись метою суспільного блага - добудови нового корпусу "Охматдит". Ми легко доведемо незаконність наказу МОЗ від 29 січня", - наголосив адвокат.